οι αμπελωνες μας

“Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι”

Οδυσσέας Ελύτης

Η Καλλιέργεια των αμπελιών μας γίνεται αποκλειστικά σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες της  βιολογικής γεωργίας σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε. και εδώ και 14 χρόνια μας πιστοποιεί οργανισμος  πιστοποίησής.
Δεν γίνεται χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφάρμακων αλλά ήπιες πρακτικές παρέμβασης με βάση το χαλκό και το θειάφι – πάντα πολύ κάτω από τα επιτρεπτά όρια.

Οι φυτεύσεις περιλάμβαναν τις κοσμοπολίτικες ποικίλες Cabernet sauvignon, Merlot, Syrah από τις οποίες παράγονται  οίνοι είτε μονοποικιλιακοί είτε σε ανάμιξη μεταξύ τους.

Μετά το 2009 έγινε η φύτευση περίπου 50 στρεμμάτων με την τοπική ποικίλα Μαυρούδι Θράκης. Απομονώθηκαν πρέμνα και αφού ταυτοποιήθηκε η κλωνική τους προέλευση και καθαρότητα εμβολιάστηκαν και αποτέλεσαν την βάση του γενετικού υλικού των αμπελώνων μας.

2021

Λειτουργεί για πάνω απο 17 χρόνια

+50 Στρέμματα

αμπελώνων

Βιολογική Καλλιέργεια

Πιστοποίηση απο την ΒΙΟΕΛΛΑΣ

ampelones-logo

Σωστές καλλιεργητικές τεχνικές και γεωργοτεχνικές πρακτικές, σχολαστική τήρηση αρχείου και ημερολογίου εργασιών και καθημερινή σχεδόν παρατήρηση στους αμπελώνες μας βοηθούν να  τους διατηρούμε απόλυτα υγιείς και παραγωγικούς

– Γ. Δ. Ραπτης

Copyright 2021-2023 © Odryses

Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνία